Om os

Om JKA-Arkitekter

I 2004 startede Jørn Kjeld Andresen firmaet, der i 2008 skiftede navn til det nuværende – JKA-ARKITEKTER ApS. Med navneskiftet fulgte også nye lokaler, og den nuværende adresse, Ringgade 62 i Sønderborg, huser i dag 4 medarbejdere.

I løbet af de sidste 19 år har vi i firmaet forestået byggeopgaver i hele kommunen, og opgaverne strækker sig over alle typer af byggeri, fra private om- og tilbygninger til kontor-og erhvervsbygninger og ældreboliger.

Medarbejdere

I tiden siden firmaets start er et enmands-projekt vokset til 4 ansatte, alle med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, der giver firmaet en bred synsvinkel, og mulighed for rådgivning inden for stort set alle typer af byggeri.

Firmaet består, ud over Jørn Kjeld Andresen, af Michael Hjorth Winther, Martin Thomsen Dall og Emil Møller Haase Sørensen, der sammen gør JKA-ARKITEKTER til et alsidigt firma. Med forskellige styrker og interesser er der altid nogen der kan løse problemerne, når de opstår.

Det er ikke rod – det er ideer!

JKA-ARKITEKTER ser sig selv som værende to ting: et arkitektfirma, og en lille kreativ biks. For os er det vigtigt, at vi har et godt arbejdsmiljø, der giver plads til en masse gode ideer.

Vi tror på, at der fra rod opstår gode ideer, og at der fra gode ideer kan udarbejdes de bedste løsninger. På tegnestuen hedder det derfor ikke rod, når borde flyder med papir, blyanter og skitsetegninger, mens opslagstavler er plastret til med citater, inspiration og modeller – det hedder ideer.

Vores arbejdsprocess

Vi går meget op i, at der under hele processen, fra ideskitser til færdigt projekt, er en god dialog mellem arkitekter og bygherre. Vi værdsætter det gode samarbejde, og vi værdsætter den gode arkitektur, der opstår i dette samarbejde.

”Hvis I har brug for rum med gode energier, så skal I have fat i JKA-ARKITEKTER”.

Vi går højt op i værdien i de ting, der ikke nødvendigvis kan måles og vejes, og det er sådan noget vi kan. Vi samarbejder med både lokale og regionale virksomheder, og de sender projekter med gode energier, eller behov for små kreative løsninger, vores vej.

Anerkendelser og priser

I forbindelse med arkitekturens dag uddeler Sønderborg kommune årligt anerkendelser for smuk bygningskultur. I 2021 gik prisen for Smukt Nybyggeri til en tilbygning til en bevaringsværdig beboelsesbygning på Kær Byggade – et projekt som JKA-ARKITEKTER er særligt stolte af. Kommunen skriver om projektet: ”De har på fineste vis formået at forene nyt og gammelt i form og materialevalg. Den nye bebyggelse skaber visuel og arkitektonisk sammenhæng langs det smalle vejforløb, hvor den bidrager positivt til oplevelsen af gademiljøet ved ankomst til Kær landsby.”